26 Nisan 2016 Salı

Fırında Patates Kızartması

MALZEMELER:

2-3 adet patates
1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz


Taze patateslere kavuştuğumuza göre bol bol patatesli tarifler gelmeye başlar. Bu şekilde fırında cips tadında patatesleriniz oluyor eğer elma dilimi doğrarsanız pişme süresi biraz değişse de farklı bir lezzete sahip olursunuz...


YAPILIŞI:

Patatesleri elimizle yıkayarak soyalım (normal patatesleri tamamen soymalısınız). İnce şekilde dilimleyelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ veya sıvı yağ sürerek ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder