MALZEMELER:
yarım paket makarna
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
tuz
Makarna yemenin en iyi hali bence bol salçalı olup sarımsaklı yoğurt ile servis edilenidir bence :) Herkesin bildiği ve çok sevdiği makarna tarifini kendimce yazayım o zaman ;
YAPILIŞI:
Makarnayı kaynayan bol su ve tuz ile haşlayalım. Pişen makarnayı süzelim. Tencereye yağları alarak eritelim ve salçayı ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavurduğumuz salçaya az miktarda su ekleyerek açalım ve kaynayınca makarnayı ilave ederek karıştıralım. Tercihe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
30 Nisan 2016 Cumartesi
29 Nisan 2016 Cuma
İkramlık İrmik Topları
MALZEMELER:
1 paket krem şanti (toz halinde)
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
kakao
pasta süsü
İster kahve yanına lokum niyetine isterseniz ikramlık tüm davetlerinize sunabileceğiniz nefis bir lezzet. Üstelik yapımı oldukça pratik...
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak ilk sıcağı gidene kadar bekletelim. Krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dk karıştırarak elimizi yakmayacak sıcaklığa gelene kadar bekletelim. Kakao ve hindistan cevizini düz tabaklara alarak hazırlayalım. Tatlımızdan küçük bezeler alarak elimizle yuvarlak şekil verelim (elimizi arada hafif ıslatabilirsiniz) ve hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım. 1-2 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket krem şanti (toz halinde)
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
kakao
pasta süsü
İster kahve yanına lokum niyetine isterseniz ikramlık tüm davetlerinize sunabileceğiniz nefis bir lezzet. Üstelik yapımı oldukça pratik...
YAPILIŞI:
Krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak ilk sıcağı gidene kadar bekletelim. Krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dk karıştırarak elimizi yakmayacak sıcaklığa gelene kadar bekletelim. Kakao ve hindistan cevizini düz tabaklara alarak hazırlayalım. Tatlımızdan küçük bezeler alarak elimizle yuvarlak şekil verelim (elimizi arada hafif ıslatabilirsiniz) ve hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım. 1-2 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
28 Nisan 2016 Perşembe
Patatesli Mayalı Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un (6-7 bardak kadar)
İÇ HARCI : (tercihe göre)
2-3 adet patates
tuz-karabiber-kırmızı biber çorba kaşığı kadar sıvı yağ
İç harcını tercihe göre ayarlayabileceğiniz gibi isterseniz az sıvı yağ ile kavurduğunuz soğanı da ekleyebilirsiniz. Mayalı yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
HARCI İÇİN:
Patatesleri haşlayarak çatal ile ezelim. Uygun bir tavaya az yağ koyarak patatesleri ekleyelim. Tuz ve tercih ettiğimiz baharatları ilave ederek hafif kavurup ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
HAMUR İÇİN:
Ilık süt,maya ve şekeri karıştırma kabına alarak köpük oluşuncaya kadar bekletelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek elimizle karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek 40 dk kadar mayalandıralım. Süre sonunda cevizden az büyük bezeler alarak elimizle açarak ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harcımızdan koyalım ve kapatalım. Düz kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un (6-7 bardak kadar)
İÇ HARCI : (tercihe göre)
2-3 adet patates
tuz-karabiber-kırmızı biber çorba kaşığı kadar sıvı yağ
İç harcını tercihe göre ayarlayabileceğiniz gibi isterseniz az sıvı yağ ile kavurduğunuz soğanı da ekleyebilirsiniz. Mayalı yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça tarifi...
YAPILIŞI:
HARCI İÇİN:
Patatesleri haşlayarak çatal ile ezelim. Uygun bir tavaya az yağ koyarak patatesleri ekleyelim. Tuz ve tercih ettiğimiz baharatları ilave ederek hafif kavurup ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
HAMUR İÇİN:
Ilık süt,maya ve şekeri karıştırma kabına alarak köpük oluşuncaya kadar bekletelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek elimizle karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek 40 dk kadar mayalandıralım. Süre sonunda cevizden az büyük bezeler alarak elimizle açarak ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harcımızdan koyalım ve kapatalım. Düz kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.
Tavada Yumurtalı Tost Tarifi
MALZEMELER:
1 ADET İÇİN ;
1 adet yumurta
kaşar peynir dilimleri
2 adet tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Günün her saatinde tüketilebilecek nefis bir tarif...
YAPILIŞI:
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını keselim. Öte yandan yumurtaya tuz ekleyerek karıştıralım. Tost ekmeklerinin arasına kaşar peynir dilimleri koyup diğer tost ekmeğini üzerine koyalım. Krep tavasına yağları alarak eritelim ve üçgen şekilde kestiğimiz tostlarımızı önlü arkalı yumurtaya bulayarak tavaya alalım. Önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 ADET İÇİN ;
1 adet yumurta
kaşar peynir dilimleri
2 adet tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Günün her saatinde tüketilebilecek nefis bir tarif...
YAPILIŞI:
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını keselim. Öte yandan yumurtaya tuz ekleyerek karıştıralım. Tost ekmeklerinin arasına kaşar peynir dilimleri koyup diğer tost ekmeğini üzerine koyalım. Krep tavasına yağları alarak eritelim ve üçgen şekilde kestiğimiz tostlarımızı önlü arkalı yumurtaya bulayarak tavaya alalım. Önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
26 Nisan 2016 Salı
Hingel Mantı Tarifi
MALZEMELER:
4-5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İÇ HARCI:
150 gr kıyma
1 adet soğan
tuz-karabiber-kırmızı biber
SERVİS İÇİN:
sarımsak
yoğurt
kırmızı biber
tereyağ
Hingel için çok güzel sunumlar ve şekil yapan hanımlar var ki bende o kadar beceri yok sanırım :) Sanırım fazla belki de evet yok :D Mantıdan büyük hamur sevenler için nefis bir tarif,tercihe göre patatesle de yapabilirsiniz. Şekil olarak isterseniz D şeklinde de kapatabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir kaba alalım ve tuz ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kıralım ve azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edelim. Hamuru 15-20 dk kadar rahat açılabilmesi için dinlendirelim. Bu arada kıyma ve rendelenmiş soğanı tuz,baharatlar ile harmanlayarak harcımızı hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru açabileceğimiz büyüklükte 3-4 bezeye ayıralım. Her bezeyi yarım cm inceliğinde olacak şekilde açalım. Çay bardağı veya yuvarlak kalıp ile yuvarlak şekilde keselim. Harcımızdan orta kısmına koyarak resimde göründüğü gibi üst kısımda birleştirelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynayan bol suda 15 dk kadar haşlayarak kevgir yardımıyla çıkarıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
4-5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İÇ HARCI:
150 gr kıyma
1 adet soğan
tuz-karabiber-kırmızı biber
SERVİS İÇİN:
sarımsak
yoğurt
kırmızı biber
tereyağ
Hingel için çok güzel sunumlar ve şekil yapan hanımlar var ki bende o kadar beceri yok sanırım :) Sanırım fazla belki de evet yok :D Mantıdan büyük hamur sevenler için nefis bir tarif,tercihe göre patatesle de yapabilirsiniz. Şekil olarak isterseniz D şeklinde de kapatabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Unu eleyerek derin bir kaba alalım ve tuz ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz gibi açarak yumurtayı kıralım ve azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edelim. Hamuru 15-20 dk kadar rahat açılabilmesi için dinlendirelim. Bu arada kıyma ve rendelenmiş soğanı tuz,baharatlar ile harmanlayarak harcımızı hazırlayalım. Dinlenmiş hamuru açabileceğimiz büyüklükte 3-4 bezeye ayıralım. Her bezeyi yarım cm inceliğinde olacak şekilde açalım. Çay bardağı veya yuvarlak kalıp ile yuvarlak şekilde keselim. Harcımızdan orta kısmına koyarak resimde göründüğü gibi üst kısımda birleştirelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynayan bol suda 15 dk kadar haşlayarak kevgir yardımıyla çıkarıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Fırında Patates Kızartması
MALZEMELER:
2-3 adet patates
1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
Taze patateslere kavuştuğumuza göre bol bol patatesli tarifler gelmeye başlar. Bu şekilde fırında cips tadında patatesleriniz oluyor eğer elma dilimi doğrarsanız pişme süresi biraz değişse de farklı bir lezzete sahip olursunuz...
YAPILIŞI:
Patatesleri elimizle yıkayarak soyalım (normal patatesleri tamamen soymalısınız). İnce şekilde dilimleyelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ veya sıvı yağ sürerek ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
2-3 adet patates
1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
Taze patateslere kavuştuğumuza göre bol bol patatesli tarifler gelmeye başlar. Bu şekilde fırında cips tadında patatesleriniz oluyor eğer elma dilimi doğrarsanız pişme süresi biraz değişse de farklı bir lezzete sahip olursunuz...
YAPILIŞI:
Patatesleri elimizle yıkayarak soyalım (normal patatesleri tamamen soymalısınız). İnce şekilde dilimleyelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağ veya sıvı yağ sürerek ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
25 Nisan 2016 Pazartesi
Kuru Fasulye Salatası
MALZEMELER:
1-2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
4-5 yaprak marul
1 küçük kase ince doğranmış maydanoz ve nane
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon
tuz
Hem lezzeti hem de çok doyurucu bir salata tarifi, yeşillikleri de tercihe göre değiştirebilir kuru soğan da kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Yeşillikleri yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Derin bir kapta tüm malzemeleri birleştirelim. Zeytinyağ,limon ve tuzu karıştırarak sosunu salataya ilave edelim. Servis tabağına aldığımız salatamızı süsleyerek sunabilirsiniz...Afiyet olsun.
1-2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
4-5 yaprak marul
1 küçük kase ince doğranmış maydanoz ve nane
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon
tuz
Hem lezzeti hem de çok doyurucu bir salata tarifi, yeşillikleri de tercihe göre değiştirebilir kuru soğan da kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Yeşillikleri yıkayarak ince şekilde doğrayalım. Derin bir kapta tüm malzemeleri birleştirelim. Zeytinyağ,limon ve tuzu karıştırarak sosunu salataya ilave edelim. Servis tabağına aldığımız salatamızı süsleyerek sunabilirsiniz...Afiyet olsun.
3 2 1 Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un (4-5 bardak kadar)
tuz
1 adet yumurta sarısı üzeri için
En ön yargılı olduğum tariflerden biri 3 2 1 poğaça tarifiydi. Yaptıktan sonra ön yargım değişse de yine de ilk tercih her zaman mayalı poğaçalar olacaktır sanırım. Ama vaktinizin kısıtlı olduğu zamanlarda yapılabilecek bir tarif. Tavsiyem yaptığınız gün tüketmeniz yönünde olacaktır, ertesi gün aynı yumuşaklığı korumuyor bence, ayrıca tarif orjinalinde yumurta sarısı yerine galeta unu kullanarak yapılsa da yine tavsiyem yumurta sarısı ile yapılması yönündedir...
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak elimizle karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur tutalım. Hamuru bekletmeden yumurta büyüklüğünde bezeler alarak istediğimiz şekli verelim (tercih ederseniz iç harçta kullanabilirsiniz). Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı gidince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
3 adet kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un (4-5 bardak kadar)
tuz
1 adet yumurta sarısı üzeri için
En ön yargılı olduğum tariflerden biri 3 2 1 poğaça tarifiydi. Yaptıktan sonra ön yargım değişse de yine de ilk tercih her zaman mayalı poğaçalar olacaktır sanırım. Ama vaktinizin kısıtlı olduğu zamanlarda yapılabilecek bir tarif. Tavsiyem yaptığınız gün tüketmeniz yönünde olacaktır, ertesi gün aynı yumuşaklığı korumuyor bence, ayrıca tarif orjinalinde yumurta sarısı yerine galeta unu kullanarak yapılsa da yine tavsiyem yumurta sarısı ile yapılması yönündedir...
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alarak elimizle karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur tutalım. Hamuru bekletmeden yumurta büyüklüğünde bezeler alarak istediğimiz şekli verelim (tercih ederseniz iç harçta kullanabilirsiniz). Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı gidince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
24 Nisan 2016 Pazar
Muzlu Kek Tarifi
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet büyük boy olgunlaşmış muz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (2 bardak + 2 kaşık kullandım)
Dolapta geçen haftadan kalan 2 adet muz vardı, kızım dışında ki karalıkların çok olduğunu görünce yemiyor. Bende artık zamanı da geçiyor diye kek yapmayı tercih ettim. Pişerken yayılan kokular ve lezzeti ile çok beğeneceğiniz bir kek tarifi...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,sıvı yağ,ezilmiş muz,tarçını ekleyerek karıştıralım. 2 bardak kadar un,kabartma tozu ve vanilyayı de ekleyerek çırpalım. Gerekirse biraz daha un ve hindistan cevizini de ekleyerek karıştıralım. Hamurun yarısından biraz fazlasını yağlanmış kek kalıbına dökelim. Kalan karışıma kakaoyu ekleyerek orta kısmına dökelim. Kalıbı dikkatli şekilde bir kaç kez yere vurarak havasını alalım ve ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 30-35 dk (fırına göre değişir) pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet büyük boy olgunlaşmış muz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (2 bardak + 2 kaşık kullandım)
Dolapta geçen haftadan kalan 2 adet muz vardı, kızım dışında ki karalıkların çok olduğunu görünce yemiyor. Bende artık zamanı da geçiyor diye kek yapmayı tercih ettim. Pişerken yayılan kokular ve lezzeti ile çok beğeneceğiniz bir kek tarifi...
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,sıvı yağ,ezilmiş muz,tarçını ekleyerek karıştıralım. 2 bardak kadar un,kabartma tozu ve vanilyayı de ekleyerek çırpalım. Gerekirse biraz daha un ve hindistan cevizini de ekleyerek karıştıralım. Hamurun yarısından biraz fazlasını yağlanmış kek kalıbına dökelim. Kalan karışıma kakaoyu ekleyerek orta kısmına dökelim. Kalıbı dikkatli şekilde bir kaç kez yere vurarak havasını alalım ve ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 30-35 dk (fırına göre değişir) pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Mini Pizza Tarifi
MALZEMELER:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
SOS İÇİN:
1,5 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı ılık su
kekik-nane
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
rendelenmiş kaşar peynir
sucuk
zeytin
domates-biber
beyaz peynir
İster kahvaltı için isterseniz klasik yerine tercih edin çok beğeneceğiniz nefis bir tarif. Bizim evde pizza denildiğinde rejimler bile iptal oluyorken oldukça bereketli ve pratik pizzalarınız oluyor. Benim 19 adet pizzam oldu, oran sizin ölçülerinize göre değişebilir...
YAPILIŞI:
Maya,şeker ve sütü eritelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir ortamda 30-40 dk arası mayalanması için bekletelim. Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alarak (elinizi hafifçe yağlayabilirsiniz) çay tabağı büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Bezelerin üzerini çatalla delikler açarak ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirelim. Bu arada sos malzemelerini karıştırıp malzemeleri hazırlayalım. Tepsiyi fırından alarak kabarmış olan hamurların orta kısmına geniş dipli bir bardak veya kase ile bastırarak çukurlar oluşturalım. Çukurlara önce salçalı sos ardından tercih ettiğimiz malzemeleri yerleştirelim. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürerek 25-30 dk kadar fırınlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
SOS İÇİN:
1,5 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı ılık su
kekik-nane
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
rendelenmiş kaşar peynir
sucuk
zeytin
domates-biber
beyaz peynir
İster kahvaltı için isterseniz klasik yerine tercih edin çok beğeneceğiniz nefis bir tarif. Bizim evde pizza denildiğinde rejimler bile iptal oluyorken oldukça bereketli ve pratik pizzalarınız oluyor. Benim 19 adet pizzam oldu, oran sizin ölçülerinize göre değişebilir...
YAPILIŞI:
Maya,şeker ve sütü eritelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir ortamda 30-40 dk arası mayalanması için bekletelim. Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alarak (elinizi hafifçe yağlayabilirsiniz) çay tabağı büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Bezelerin üzerini çatalla delikler açarak ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirelim. Bu arada sos malzemelerini karıştırıp malzemeleri hazırlayalım. Tepsiyi fırından alarak kabarmış olan hamurların orta kısmına geniş dipli bir bardak veya kase ile bastırarak çukurlar oluşturalım. Çukurlara önce salçalı sos ardından tercih ettiğimiz malzemeleri yerleştirelim. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürerek 25-30 dk kadar fırınlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.