MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
1 çorba kaşığı salça
1 adet büyük boy soğan
3/4 çay bardağı zeytinyağ
1 avuç pirinç veya bulgur
tuz
yumurta
Aslında kavurma olarak yapılan ıspanak yemeğini biz biraz daha damak tadımıza göre şekillendiriyoruz. Özellikle kızımın ıspanağı yumurtasız yememesi sürekli aynı şekilde yapmamıza sebep oluyor. Bizde klasik yemekte olduğu gibi pirinç veya bulgur da ekliyoruz. Tercihe göre koymayabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayarak ince şekilde doğrayaralım. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağınıda pembeleşinceye kadar kavuralım. İnce doğranmış ıspanakları da ekleyerek ki tencereniz bir kere de almayacakatır kavurmaya başlayalım. Tüm ıspanakları eklediğimizde suyunu çekene kadar hafif kavuralım. 1 çay bardağı sıcak su ile salçayı açarak tenceremize ilave edip tercihe göre pirinç ve tuz ekleyelim. Kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ispanakları hafifçe açtırıp çukarlar oluşturarak yumurtaları kıralım ve karıştırmadan kapağaı kapalı şekilde kısık ateşte pişirelim. Yumurtalar istediğimiz kıvama gelince ocaktan alarak servis edebilirsiniz...Afiyte olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder