MALZEMELER:
yarım kilo kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
tuz-karabiber-kimyon
SERVİS İÇİN:
4-5 adet patates
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz
1,5 çorba kaşığı tereyağ
pul biber veya kırmızı biber
Biz çok fazla et tüketen bir aile değiliz ki tercihlerimiz genelde köfteden yana oluyor. Maramaris köfte aslında çökertme (Bodrum) kebabının köfte ile yapılanıdır. Ama çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor. Denemenizi öneririm...
YAPILIŞI:
Köfte için gerekli malzemeleri derin bir kaba alarak iyi bir şekilde yoğuralım. Köfte harcımızı buzdolabına kaldırarak yarım saat dinlendirelim. Bu arada patatesleri kibrit çöpü inceliğinde (isterseniz daha kalında doğrayabilirsiniz) doğrayarak bol ve kızgın yağda kızartalım. Ardından köftelere yuvarlak şekil vererek yine iyi kızdırılmış bol yağda kurutmadan kızartalım. Servis tabaklarına sırasıyla patates kızartmaları ve köfteleri paylaştıralım. Sarımsaklı yoğurt gezdirerek üzerlerine yaktığımız yağı ekleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder