MALZEMELER:
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 tutam maydanoz
2 kaşık sıvı yağ
tuz-karabiber-kimyon-karabiber
SERVİS İÇİN:
1 kase yoğurt
2 dişi sarımsak (tercihe göre)
tuz-kırmızı biber
Oldukça iştah açıcı , özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıp hafifletecek harika bir lezzet...
YAPILIŞI:
Patatesleri soyarak bol su ile haşlayalım. Bu arada havuçları rendeleyerek sıvı yağ ile rengi dönüp yumuşayana kadar kavuralım. Haşlanan patatesleri çatalla ezerek soğumaya bıarakalım. Havuç ve patatesler el yakmayacak kıvama gelince tuz ve baharatları ekleyerek yoğuralım. Elimizi yıkayıp hafif ıslak şekilde parçalar koparıp yuvarlayalım ve servis tabağına dizelim. Üzerine yoğurt dökerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder