8 Mart 2016 Salı

Katmer Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğine un (7-8 bardak kadar)
arasına sürmek için tereyağ


Kat kat açılan yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça tarifi...Yaş veya kuru maya kullanacaksanız süt,maya ve şekeri  dk kadar aktifleştirmeniz gerekir.



YAPILIŞI:

6-7 bardak kadar unu eleyerek karıştırma kabına alalım. Ortasını havuz gibi açarak tüm malzemeyi ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım (gerekirse azar azar un ekleyelim).  Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanması için bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp 10 adet beze elde edelim. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım ve arasına tereyağ sürerek üst üste koyalım. Son hamuru yağlamayalım ve merdane yardımıyla ortadan uç kısımlara doğru yufka boyutunda açalım. 16 parça olacak şekilde üçgen parçalara keserek arasına peynir maydanoz karışımı koyarak rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder