1 adet orta boy balık
1 adet küçük boy kereviz-yaprakları ile
1 adet k.boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet pırasa
1 adet k.boy havuç
1 adet k.boy patates
Bebeklere doktora danışarak 9. aydan itibaren kereviz verilebilir. Tabi her yeni besinde 3 gün kuralına dikkat ederek verilmesinde fayda var. Balık için bazı kaynaklar 8 bazı kaybaklar 12. ayı uygun görüyorlar. Tabi yine doktorunuza danışarak ve o ay-mevsime uygun balıkları tercih ederek başlayabilirsiniz. Dip balıkları ağır metaller içerdiği için palamut-hamsi-uskumru gibi yüzey balıkları tercih edilebilir. Ayrıca soğuk zinciri kırılmamış olmasına dikkate alınarak Norveç somonları da tercih edilebilir. Bunun harici diğer sebzelere başlama ayı 6. ay civarıdır.
YAPILIŞI:
Tercih ettiğimiz balığı uygun şekild temizleyerek uygun bir tencerede 10 dk kadar az su ile haşlayalım. Yumuşamış olan balığı ocaktan alarak pul ve kılçıklarından ayırıp didikleyelim. Temiz bir tülbentten balık suyu süzerek kılçık veya pulların geçmediğinden emin olalım. Suyu ile birlikte balık ve sebzeleri bir tencereye alarak biraz daha su ilave edip yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Tüm malzemeler yumuşadığında belndardan geçirerek zeytinyağı ekleyelim ve servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder