5 Aralık 2017 Salı

Kakaolu Etimek Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

12 adet etimek

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su


MUHALLEBİ İÇİN:

1 lt süt
6 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)

1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
ceviz-hindistan cevizi-fındık


Yapımı oldukça kolay olmasına rağmen lezzeti ile çok beğenilen nefis bir lezzet...



YAPILIŞI:

Etimekleri uygun bir fırın kabına alalım. Şeker ve suyu uygun bir tencere de koyulaşana kadar 5-6 dk kaynatarak ocaktan alalım. Etimeklerin üzerine eşit olarak döküp dinlenmesi için bırakalım. Bu arada muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Göz göz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirip ocaktan alalım. Vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım ve etimeklerin üzerine eşit olarak yayalım. Muhallebi tamamen soğuyana kadar bekletip krem şantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayalım. 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder