MALZEMELER:
12 adet etimek
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt
6 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
ceviz-hindistan cevizi-fındık
Yapımı oldukça kolay olmasına rağmen lezzeti ile çok beğenilen nefis bir lezzet...
YAPILIŞI:
Etimekleri uygun bir fırın kabına alalım. Şeker ve suyu uygun bir tencere de koyulaşana kadar 5-6 dk kaynatarak ocaktan alalım. Etimeklerin üzerine eşit olarak döküp dinlenmesi için bırakalım. Bu arada muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Göz göz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirip ocaktan alalım. Vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım ve etimeklerin üzerine eşit olarak yayalım. Muhallebi tamamen soğuyana kadar bekletip krem şantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayalım. 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
5 Aralık 2017 Salı
Cevizli Fındıklı Kek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık-ceviz içi
2 su bardağı un (1+ 1-)
Yemişli kek sevenler için dışı kıtır içi yumuşacık bir kek tarifi...
YAPILIŞI:
Kekin iyi kabarması için bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmalarına özen gösterelim. Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,yağı ekleyerek karıştıralım. Ceviz-fındık hariç diğer malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edelim. Son olarak ceviz-fındık karışımını ekleyerek karıştıralım. Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 40 dk kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık-ceviz içi
2 su bardağı un (1+ 1-)
Yemişli kek sevenler için dışı kıtır içi yumuşacık bir kek tarifi...
YAPILIŞI:
Kekin iyi kabarması için bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmalarına özen gösterelim. Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,yağı ekleyerek karıştıralım. Ceviz-fındık hariç diğer malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edelim. Son olarak ceviz-fındık karışımını ekleyerek karıştıralım. Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 40 dk kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kozalak Tatlısı
MALZEMELER:
4 adet metro çikolata
100 gr tereyağı
1 adet orta boy mısır gevreği
2 çorba kaşığı bal
tercihe göre fincan çekilmiş ceviz
Ansızın gelen misafirler veya ani tatlı krizleri için hızlıca yapılabilecek nefis bir tatlı önerisi...
YAPILIŞI:
Çikolataları küp şeklinde doğrayarak tereyağı ile birlikte uygun bir tencereye alalım. Kısık ateşte eritip balı ilave edelim. İyice karıştırıp ocaktan alarak mısır gevreği ve ceviz içini de ekleyerek karıştıralım. Fincan veya varsa uygun kalıpları hafif ıslatarak karışımı doldurup ters çevirerek tabağa alalım. Tatlımız servise hazır afiyet olsun...
4 adet metro çikolata
100 gr tereyağı
1 adet orta boy mısır gevreği
2 çorba kaşığı bal
tercihe göre fincan çekilmiş ceviz
Ansızın gelen misafirler veya ani tatlı krizleri için hızlıca yapılabilecek nefis bir tatlı önerisi...
YAPILIŞI:
Çikolataları küp şeklinde doğrayarak tereyağı ile birlikte uygun bir tencereye alalım. Kısık ateşte eritip balı ilave edelim. İyice karıştırıp ocaktan alarak mısır gevreği ve ceviz içini de ekleyerek karıştıralım. Fincan veya varsa uygun kalıpları hafif ıslatarak karışımı doldurup ters çevirerek tabağa alalım. Tatlımız servise hazır afiyet olsun...