MALZEMELER:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
yarım demet maydanoz
kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
yeşil soğan
tuz-limon-nar ekşisi
Tokat yöresinin özellikle asma yaprağı ile servis edilen nefis bat yemeği...
YAPILIŞI:
Mercimekleri ayıklayıp yıkayalım. Üzerine 1 parmak geçecek şekilde su ekleyerek orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirelim. Üzerine bulguru ekleyerek kapağı kapalı şekilde yumuşamaya bırakalım. Diğer malzemeleri ince şekilde doğrayarak hazırlayalım. Salçayı az miktarda soğuk su ile karıştırıp açalım. Mercimekleri uygun bir kaba aktararak tüm malzemeleri karıştıralım. Servis tabağına aldığımız yemeği isterseniz ceviz ve asma yaprağı ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder