MALZEMELER:
4 adet patlıcan
sıvı yağ (kızartmak için)
HARCI İÇİN:
1 adet büyük boy soğan
400 gr kadar kıyma
1 adet domates rendesi
tuz-baharat
SOS İÇİN:
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
ÜZERİ İÇİN:
2 adet domates
2-3 adet yeşil biber
Klasik ama vazgeçilmeyen bir ana yemek tarifleri...
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyarak yuvarlak şekilde dilimleyelim. Acısının gitmesi için yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek tekrar yıkayalım. Suyunu kurulayarak az yağda önlü arkalı hafif şekilde kızartalım. Kağıt havlu ile yağ fazlasını alalım. Soğanları az yağda (isterseniz kızartma yağından alın) soteleyelim. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Son olarak domates rendesi,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp ocaktan alalım. Sos için su ve salçayı ezelim. Borcama patlıcanları dizerek üzerine kıymalı harcın yayalım. Sosu da ekleyerek ısıtılmış 180 derece fırına verelim. 25 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
30 Haziran 2017 Cuma
Bayat Ekmekten Lavaş Yapımı
MALZEMELER:
bayat ekmek
oda sıcaklığında su
alabildiği kadar un
tuz
Hem bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz hem de ev de nefis lavaş yapabileceğiniz bir tarif...
YAPILIŞI:
Ekmekleri uygun bir kaba alarak üzerine geçecek şekilde su ilave edelim. Yumuşama oranına göre 1 saat kadar bu şekilde bekleterek suyunu sıka sıka ayrı bir kaba aktaralım. Tuz ve az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 30-40 dk kadar dinlendirelim. Hamurdan bezeler alarak tavamızın boyutunda açalım. Uygun bir tavada önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
bayat ekmek
oda sıcaklığında su
alabildiği kadar un
tuz
Hem bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz hem de ev de nefis lavaş yapabileceğiniz bir tarif...
YAPILIŞI:
Ekmekleri uygun bir kaba alarak üzerine geçecek şekilde su ilave edelim. Yumuşama oranına göre 1 saat kadar bu şekilde bekleterek suyunu sıka sıka ayrı bir kaba aktaralım. Tuz ve az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 30-40 dk kadar dinlendirelim. Hamurdan bezeler alarak tavamızın boyutunda açalım. Uygun bir tavada önlü arkalı pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kızartmadan İzmir Köfte Tarifi
MALZEMELER:
KÖFTE İÇİN ;
1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
350-400 gr kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
bir tutam maydanoz
tuz-kekik-kimyon-karabiber
3-4 adet patates
2-3 adet soğan
SOS İÇİN ;
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı salça
Kolay bir akşam yemeği önerisi ;)
YAPILIŞI:
Köfte için gerekli malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Yeterli kıvama gelene kadar yoğurarak buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Patatesleri dilimleyerek hazırlayalım. Köftelere şekil vererek fırın kabına sırayla dizelim. Orta kısmına soğan dizelim. Salça,yağ ve suyu karıştırarak tepsiye ilave edelim. Isıtılmış 200 derece fırında 40-45 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
KÖFTE İÇİN ;
1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
350-400 gr kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
bir tutam maydanoz
tuz-kekik-kimyon-karabiber
3-4 adet patates
2-3 adet soğan
SOS İÇİN ;
sıcak su
1 çorba kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı salça
Kolay bir akşam yemeği önerisi ;)
YAPILIŞI:
Köfte için gerekli malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Yeterli kıvama gelene kadar yoğurarak buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Patatesleri dilimleyerek hazırlayalım. Köftelere şekil vererek fırın kabına sırayla dizelim. Orta kısmına soğan dizelim. Salça,yağ ve suyu karıştırarak tepsiye ilave edelim. Isıtılmış 200 derece fırında 40-45 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Kuru Üzümlü Kek Tarifi
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı kuru üzüm (ben organik kullandım)
YAPILIŞI:
Kuru üzümleri dibe batmaması için hafif unlayalım. Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser yardımıyla şeker tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzüm hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak üzümleri ekleyerek tahta kaşık veya spatula ile karıştırarak yağlanmış kalıba keki dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk (ilk 25 dk kapağı açmadan) pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek fırından aldığımız kek oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı kuru üzüm (ben organik kullandım)
YAPILIŞI:
Kuru üzümleri dibe batmaması için hafif unlayalım. Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri mikser yardımıyla şeker tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzüm hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Son olarak üzümleri ekleyerek tahta kaşık veya spatula ile karıştırarak yağlanmış kalıba keki dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk (ilk 25 dk kapağı açmadan) pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek fırından aldığımız kek oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı tahin
1 kase haşhaş ezmesi
3/4 çay bardağı sıvı yağ
toz şeker
Tahin ve haşhaş ile nefis bir çörek tarifi...
Haşhaş ezmesini kendiniz yapmak isterseniz haşhaşlı çörek tarifinden ulaşabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Derin bir kaba unu eleyelim. Şeker,tuz ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Orta kısmına yumurta akı,ılık süt ekleyerek karıştıralım. Kıvam alana kadar az az su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini örterek 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. İç harcı için gerekli malzemeleri karıştıralım. Mayalanmış hamurdan bezeler alarak küçük bir servis tabağı büyüklüğünde açalım. İçine hazırladığımız harçtan sürerek rulo şeklinde sararak kendi etrafında açma yapar gibi döndürelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı tahin
1 kase haşhaş ezmesi
3/4 çay bardağı sıvı yağ
toz şeker
Tahin ve haşhaş ile nefis bir çörek tarifi...
Haşhaş ezmesini kendiniz yapmak isterseniz haşhaşlı çörek tarifinden ulaşabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Derin bir kaba unu eleyelim. Şeker,tuz ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Orta kısmına yumurta akı,ılık süt ekleyerek karıştıralım. Kıvam alana kadar az az su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini örterek 40-50 dk mayalanmaya bırakalım. İç harcı için gerekli malzemeleri karıştıralım. Mayalanmış hamurdan bezeler alarak küçük bir servis tabağı büyüklüğünde açalım. İçine hazırladığımız harçtan sürerek rulo şeklinde sararak kendi etrafında açma yapar gibi döndürelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
29 Haziran 2017 Perşembe
Kakaolu Tırtıl Kurabiye Tarifi
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadra un
Hem görüntü hem de kıyır kıyır lezzeti ile pratik tırtıl kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Öncelikle sıvı yağ,oda sıcaklığında margarin,yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Kakao,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurdan parçalar alarak kurabiye kalıbının içine koyarak aralıklı olarak sıkalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Ortalama 7-8 dk da piştiği için başında bekleyelim ve fırından alarak soğumaya bırakalım (soğumadan tepsiden almaya kalkmayın dağılır). Servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Görsel de ki cake pops tarifine buradan ulaşabilirsiniz...
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadra un
Hem görüntü hem de kıyır kıyır lezzeti ile pratik tırtıl kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Öncelikle sıvı yağ,oda sıcaklığında margarin,yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Kakao,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurdan parçalar alarak kurabiye kalıbının içine koyarak aralıklı olarak sıkalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Ortalama 7-8 dk da piştiği için başında bekleyelim ve fırından alarak soğumaya bırakalım (soğumadan tepsiden almaya kalkmayın dağılır). Servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Görsel de ki cake pops tarifine buradan ulaşabilirsiniz...
16 Haziran 2017 Cuma
Puf Çörek Tarifi
MALZEMELER:
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
susam-haşhaş-çörek otu
Öncelikle kullanacağımız tepsinin duvar kısımları da dahil olmak üzere bol tereyağı ile yağlayalım. Uygun bir kapta sıvı yağ,su ve tuzu karıştıralım. Yavaş yavaş un ve mayayı ekleyerek çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru yağlanmış tepsiye dökelim. Elimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve hamuru tepsiye yayalım. Yumurta sarısı ve yoğurtu karıştıralım ve hamurun üzerine sürelim. Hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakarak bekletelim. Üzerine susam,haşhaş ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
susam-haşhaş-çörek otu
Öncelikle kullanacağımız tepsinin duvar kısımları da dahil olmak üzere bol tereyağı ile yağlayalım. Uygun bir kapta sıvı yağ,su ve tuzu karıştıralım. Yavaş yavaş un ve mayayı ekleyerek çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru yağlanmış tepsiye dökelim. Elimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve hamuru tepsiye yayalım. Yumurta sarısı ve yoğurtu karıştıralım ve hamurun üzerine sürelim. Hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakarak bekletelim. Üzerine susam,haşhaş ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
15 Haziran 2017 Perşembe
Fıstıklı İrmik Topları
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
toz fıstık
damla çikolata veya pasta şekeri
İster ikramlık isterseniz kahve yanına yapımı oldukça kolay lezzetli irmik topları...
YAPILIŞI:
Tatlı için krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak ilk sıcağı gidene kadar bekleyerek krem şantiyi ekleyelim. Mikser yardımıyla 5 dk kadar çırparak oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım. Fıstık ve hindistan cevizini karıştırıp düz bir tabağa dökelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelen tatlıda ceviz büyüklüğünde bezeler alarak (elinizi ara ara hafif ıslatabilirsiniz) yuvarlak şekil verelim. Fıstığa buladığınız tatlıları servis tabağına alarak istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
toz fıstık
damla çikolata veya pasta şekeri
İster ikramlık isterseniz kahve yanına yapımı oldukça kolay lezzetli irmik topları...
YAPILIŞI:
Tatlı için krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak ilk sıcağı gidene kadar bekleyerek krem şantiyi ekleyelim. Mikser yardımıyla 5 dk kadar çırparak oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım. Fıstık ve hindistan cevizini karıştırıp düz bir tabağa dökelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelen tatlıda ceviz büyüklüğünde bezeler alarak (elinizi ara ara hafif ıslatabilirsiniz) yuvarlak şekil verelim. Fıstığa buladığınız tatlıları servis tabağına alarak istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
7 Haziran 2017 Çarşamba
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği
MALZEMELER:
1 kilo taze fasulye
200-300 gr kıyma
1 adte büyük boy soğan
1-2 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
Yaz aylarının en lezzetli sebzesi olan taze fasulyeyi birde kıymalı deneyin derim ;)
YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayarak verev şekilde doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağ ile uygun bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım. Salçayı da ekleyerek kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyelim. Fasulyeleri hafif kavurup üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Sıcak suyu hazır ederek gerektiği kadar su ekleyerek tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 kilo taze fasulye
200-300 gr kıyma
1 adte büyük boy soğan
1-2 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
Yaz aylarının en lezzetli sebzesi olan taze fasulyeyi birde kıymalı deneyin derim ;)
YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayarak verev şekilde doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağ ile uygun bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım. Salçayı da ekleyerek kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyelim. Fasulyeleri hafif kavurup üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Sıcak suyu hazır ederek gerektiği kadar su ekleyerek tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Buzluk Limonata Tarifi
MALZEMELER:
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
3 lt su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Özellikle Ramazan ayı için serinletici ve en pratik limonata tarifi...Ben kış aylarında buzluğa bolca stok yapıyorum.
YAPILIŞI:
Portakal ve limonu 1 gece buzlukta bekletelim. Kullanacağımız zaman 10 dk önceden buzluktan çıkaralım. Kesilebilecek kıvama gelince 5-6 parça olacak şekilde doğrayalım. Robota alarak üzerine şekeri de ekleyerek güzelce çekelim. 3 lt suyu derin bir kaba alarak içine çekilmiş meyveleri ekleyelim. Limon tuzunu da ekleyerek karıştıralım ve bu şekilde 1 saat kadar bekletelim. Süre sonunda temiz bir tülbentten geçirdiğimiz limonatamızı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
3 lt su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Özellikle Ramazan ayı için serinletici ve en pratik limonata tarifi...Ben kış aylarında buzluğa bolca stok yapıyorum.
YAPILIŞI:
Portakal ve limonu 1 gece buzlukta bekletelim. Kullanacağımız zaman 10 dk önceden buzluktan çıkaralım. Kesilebilecek kıvama gelince 5-6 parça olacak şekilde doğrayalım. Robota alarak üzerine şekeri de ekleyerek güzelce çekelim. 3 lt suyu derin bir kaba alarak içine çekilmiş meyveleri ekleyelim. Limon tuzunu da ekleyerek karıştıralım ve bu şekilde 1 saat kadar bekletelim. Süre sonunda temiz bir tülbentten geçirdiğimiz limonatamızı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 Haziran 2017 Cuma
Bat Tarifi (Tokat Yöresi)
MALZEMELER:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
yarım demet maydanoz
kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
yeşil soğan
tuz-limon-nar ekşisi
Tokat yöresinin özellikle asma yaprağı ile servis edilen nefis bat yemeği...
YAPILIŞI:
Mercimekleri ayıklayıp yıkayalım. Üzerine 1 parmak geçecek şekilde su ekleyerek orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirelim. Üzerine bulguru ekleyerek kapağı kapalı şekilde yumuşamaya bırakalım. Diğer malzemeleri ince şekilde doğrayarak hazırlayalım. Salçayı az miktarda soğuk su ile karıştırıp açalım. Mercimekleri uygun bir kaba aktararak tüm malzemeleri karıştıralım. Servis tabağına aldığımız yemeği isterseniz ceviz ve asma yaprağı ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
yarım demet maydanoz
kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
yeşil soğan
tuz-limon-nar ekşisi
Tokat yöresinin özellikle asma yaprağı ile servis edilen nefis bat yemeği...
YAPILIŞI:
Mercimekleri ayıklayıp yıkayalım. Üzerine 1 parmak geçecek şekilde su ekleyerek orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirelim. Üzerine bulguru ekleyerek kapağı kapalı şekilde yumuşamaya bırakalım. Diğer malzemeleri ince şekilde doğrayarak hazırlayalım. Salçayı az miktarda soğuk su ile karıştırıp açalım. Mercimekleri uygun bir kaba aktararak tüm malzemeleri karıştıralım. Servis tabağına aldığımız yemeği isterseniz ceviz ve asma yaprağı ile servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
1 Haziran 2017 Perşembe
Barbekü Soslu Mantarlı Tavuk Sote
MALZEMELER:
2 adet tavuk bonfile
400 gr mantar
1 adet büyük boy soğan
1-2 adet kapya biber
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
köri
barbekü sosu
tuz-karabiber
Yapımı oldukça kolay olsa da lezzet olarak tam not alacağınız ,meşhur restorantların nefis yemeği...
YAPILIŞI:
Soğanı küçük küpler şekilde doğrayalım. Uygun bir tencereye alarak sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Küp doğranmış biberleri ekleyerek kavuralım. Yine küçük doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. En son doğranmış tavukları ekleyerek yüksek ateşte soteleyerek pişirelim. Tuz,baharat ve sosları ekleyerek karıştırıp ocaktan alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
2 adet tavuk bonfile
400 gr mantar
1 adet büyük boy soğan
1-2 adet kapya biber
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
köri
barbekü sosu
tuz-karabiber
Yapımı oldukça kolay olsa da lezzet olarak tam not alacağınız ,meşhur restorantların nefis yemeği...
YAPILIŞI:
Soğanı küçük küpler şekilde doğrayalım. Uygun bir tencereye alarak sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Küp doğranmış biberleri ekleyerek kavuralım. Yine küçük doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. En son doğranmış tavukları ekleyerek yüksek ateşte soteleyerek pişirelim. Tuz,baharat ve sosları ekleyerek karıştırıp ocaktan alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.