6 Mart 2017 Pazartesi

Kolay Piyano Kek Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
3/4 çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı soğuk süt

KREMA İÇİN:

1 paket toz krem şanti
1 paket 200 ml sıvı krema

ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)


kakao veya çikolata sosu


Piyano kekin gerçekten en kolay ve lezzetli hali diyebilirim. Kremasının hafifliği ve yapım aşaması bakımında çok tercih edeceksinizdir. Üzerine tercihe göre çikolata sosu da kullanabilirsiniz...


YAPILIŞI:

Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Yağlanmış fırın kabı veya kelepçeli kalıba (ben 28 cm kelepçeli kullandım) hamuru dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım. 30-35 dk pişirip kürdan ile test ederek fırından alıp ilk sıcağı gitmesi için bekletelim. Kelepçeli kalıptan (borcam kullandıysanız gerek yok) keki kullanacağınız servis tabağına alalım. Üzerine 1 bardak sütü gezdirelim. Bu arada krema ve krem şantiyi mikser ile çırpalım. Sütü çeken keke kremayı yayalım ve üzerine kakao serperek buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder