MALZEMELER:
ALT TABAN İÇİN:
12 adet etimek
ŞERBET İÇİN:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
2 çorba kaşığı nişasta
1 lt süt
6 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
ÜST TABAN İÇİN:
yarım kilo balkabağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı kadar su
ÜZERİ İÇİN:(tercihe göre)
hindistan cevizi-fındık-fıstık
Şerbet,muhallebi ve meyvenin birleşimi ile nefis bir tatlı ;
YAPILIŞI:
Önce balkabağını ince şekilde doğrayalım. Bir tencereye alarak üzerine şekeri gezdirelim ve eriyene kadar dinlendirelim. Püre olarak kullanacağımız için suyunu kontrol ederek bir miktar su ilave ederek kısık ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirelim. Soğumadan çatalla veya blendar ile ezerek püre haline getirelim. Etimekleri uygun bir borcama dizelim. Şerbeti 10 dk kaynatarak etimeklerin üzerine eşit olarak dökelim. Muhallebi için vanilya harici diğer malzemeleri uygun tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ekleyerek karıştırıp ilk sıcağının gitmesini bekleyelim. Etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim ve oda sıcağına gelene kadar dinlendirelim. Son olarak balkabağı püresini muhallebinin üzerine yayarak buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat mümkünse bir gece dinlendirdiğiniz tatlıyı istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder