9 Şubat 2017 Perşembe

Rulo Pasta Tarifi

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN:

3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz


KREMA İÇİN:

2 çorba kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı labne


ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
3 çorba kaşığı fındık kreması
süslemek için rendelenmiş çikolata-kakao veya pasta süsü



Yumuşacık pandispanya,şahane bir krema ve şık sunumu ile oldukça kolay bir pasta tarifi...


YAPILIŞI:

Kek için yumurta aklarını ve sarılarını ayrı kaplara ayıralım. Sarılarına şeker ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzerine kalan malzemeleri ilave ederek karıştıralım. Mikser ucunu temizleyerek yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyerek sertleşene kadar çırpalım. Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelen yumurta aklarını sarısına slikon kaşık veya spatula yardımıyla söndürmeden ekleyelim. Tüm malzeme özdeşleşince yağlı kağıt serili tepsiye keki dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakalım (ince olduğu için çabuk pişer). Fırından aldığımız keki bekletmeden rulo şeklinde saralım. Bu arada krema için labne ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Ocağa alıp sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirip soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince vanilya ve labneyi ekleyerek mikser ile 5 dk kadar karıştıralım. Rulo şeklinde ki keki açarak yağlı kağıtı çıkaralım. Açtığımız kekin içine kremayı yayarak tekrar rulo şeklinde saralım. Üzeri için krem şantiyi uygun şekilde hazırlayıp fındık kremasını (nutella) ekleyerek çırpalım. Pastanın üzerini kaplayıp istediğimiz şekilde süsleyelim. Mümkünse 1 gece veya 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder