MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN: (tercihe göre)
kaşar peynir
ÜZERİ İÇİN:
haşhaş-galeta unu
2 çorba kaşığı pekmez
yarım çay bardağı ılık su
İster gün sofraları isterseniz kahvaltı için tercih edebileceğiniz nefis bir poğaça tarifi. Tercihe göre yumurta sarısını ayırıp üzerine sürüp pekmez kullanmadan da yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Hamur için maya,şeker ve sütü uygun bir kaba alarak üzerini streç ile kapatalım. 10 dk sonunda un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç ile tekrar kapatarak ılık bir ortamda 40-50 dk dinlendirelim. Hamur mayalanırken pekmez ile suyu karıştırıp inceltelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elimizle oval şekilde açarak içine kaşar peynir koyalım. Ters tarafında kapattığımız poğaçaları önce pekmezli suya ardından galeta ununa bulayalım. Tüm malzeme bitince tercihe göre mutfak makası ile kesikler açıp haşhaş serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder