1 Aralık 2016 Perşembe

Fındıklı Nokul Tarifi (Samsun)

MALZEMELER:


HAMUR İÇİN :

1 su bardağı sıvı yağ
125 gr benmari usulü eritilmiş margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
alabildiği kadar un

İÇİ İÇİN:

sıvı yağ (arasına sürmek için)
1 kase çekilmiş fındık
4-5 çorba kaşığı şeker


ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı


Samsun'lu arkadaşım Sevgili Zeliha'nın yaptığı nefis yöresel bir tatlı tarifi. İnanılmaz lezzetli ve çocukların seveceği bir lezzet ;



YAPILIŞI:

Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Az az un ekleyerek pürüzsüz kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamuru bekletmeden 2 li gruplar şeklinde mandalina büyüklüğünde ayıralım. Fındık ve şekeri karıştıralım, Ayırdığımız 2 li hamurlardan ilkini yufka büyüklüğünde ince şekilde açıp ayıralım ve diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayalım. İlk yufkanın içine 3 kaşık sıvı yağ 2 kaşık fındık serpelim ve diğer yufkayı üzerine kapatalım. Aynı şekilde yağ ve fındık serptiğimiz yufkaların ikisini birlikte rulo şeklinde sıkıca saralım. 3 parmak aralıklarla verev şekilde kestiğimiz tatlıları yağlı kağıt serili tepsiye dizerek tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz tatlıları sıcak 170 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder