MALZEMELER:
1 adet bütün tavuk göğsü
2 su bardağı aşurelik buğday
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı kırmızı biber
tuz-karabiber
Yöresel ve en lezzetli yemeklerimizden biri keşkek ;
YAPILIŞI:
Buğdayları çabuk pişmesi ve sarı suyunu bırakması için 3 saat kadar ılık suda bekletelim. Suyunu süzerek uygun bir tencereye (düdüklü daha çabuk pişiriyor) alarak üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ile haşlamaya bırakalım. Buğdaylar dağılma noktasına gelince suyunu süzüp kenara ayıralım. Öte yandan tavuk haşlanıp etlerinin didikleyelim. Başka bir tencereye buğday ve tavuk suyundan 2 bardak alıp tahta kaşıkla eze eze kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim. Didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyerek pişirmeye devam edelim. Yemek sünmeye başlayınca tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alalım. Tereyağını eritip kırmızı biber ile yakalım. Servis tabaklarına aldığımız keşkeğin üzerine yağ gezdirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Elinize sağlık güzel olmuş, çok bilindik bir yemek değil biraz alışılmışın dışında, tereyağıyla da lezzetli oluyordur, afiyet olsun...
YanıtlaSil