15 Kasım 2016 Salı

Keçiboynuzu Özü İle Kek Tarifi

MALZEMELER:

yarım su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı keçiboynuzu özü
2 bardaktan biraz daha az un (aldığı kadar)


Keçiboynuzunun tat ve faydalarını düşünürsek kek ve kurabiyelerde hem kakao kullanmadan hem de az şeker kullanarak nefis tarifler elde edebilirsiniz...




YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştıralım. Az az un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Yağlanmış fırın kabına hamuru dökerek ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...

İPUCU:

Keçiboynuzu özü kullandığınız tariflerde şeker miktarını azaltarak serviste yetersiz gelirse pudra şekeri ile dengeleyebilirsiniz. Ayrıca baton kek kalıbı kullanacaksanız ilk 15 dk 160 derece de içini çeke çeke pişirirseniz daha iyi sonuç alırsınız...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder