SÜT REÇELİ İÇİN ;
1 lt süt
3/4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
KEK İÇİN ;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN ;
damla çikolata,fındık, kek kırıntıları
Süt reçelinin inanılmaz tadını pasta da mutlaka denemenizi öneririm...
YAPILIŞI:
Öncelikle süt reçeli için şeker ve sütü bir tencereye alarak şekeri eritelim. Ocağa aldığımız tencereye orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. Kaynayan süte kabartma tozunu ekleyerek (bu aşamada köpükleniyor) hızlıca karıştıralım. Köpükler sönünce orta ateşte sütün rengi karamel tonuna dönüp boza kıvamı alana kadar pişirip ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım ve az az un ilave ederek koyu boza kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru yağlanmış (24 cm kullandım) kalıba dökerek ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Kek oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp dikkatli şekilde 2 eşit parçaya bölelim. Alt parçayı servis tabağına alarak üzerine soğumuş süt reçelini sürerek diğer kek parçasını kapatarak kalan krema ile üzerini kaplayalım. İstediğimiz şekilde süslediğimiz pastamızı 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder