MALZEMELER:
4-5 adet patates
1 tutam maydanoz
1 büyük kase yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
2-3 diş sarımsak
nane-kırmızı biber (üzeri için)
Aslında içine rendelenip az yağ ile sotelenmiş havuçta çok yakışıyor benim kalmadığı için kullanamadım fakat tavsiye ederim. Üstelik patates salatalarının en kolay ve lezzetlisi yoğurtlu olanı sanırım...
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup 2-3 parça haline getirelim. Dağılma noktasına gelene kadar haşlayarak suyunu süzelim. Patateslerin sıcakken ezelim ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığına gelince ince doğranmış maydanoz,tuz ve yağı ekleyerek karıştıralım. Hafif ıslatılmış borcama yayarak kaşık tersi ile düzleştirelim. Öte yandan sarımsak,tuz ve yoğurtu karıştırıp patateslerin üzerine yayalım. Üstünü istediğimiz gibi süsleyerek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirerek kesip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder