1 lt süt
2 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket Kemalpaşa tatlısı
tarif miktarından 1 bardak eksik şeker
tarif miktarı su
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
Şerbetli tatlı ve muhallebinin hafifliği ile çok lezzetli bir tarif ki görüntü ve sunumu ile de herkesten tam not alacaktır...
YAPILIŞI:
Tatlıyı tarifine göre pişirelim. Geniş bir kaba çıkararak soğuyup şerbetinin akmasını sağlayalım. Kullanacağımız fincanları su ile ıslatalım ki muhallebi kolay çıksın. Muhallebi için vanilya ve tereyağ harici diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alalım. Tereyağ ve vanilyayı ekleyerek eritelim. Fincanların dibine 2 kaşık muhallebi koyarak orta kısmına 1 adet tatlı yerleştirip üzerini muhallebi ile kapatalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Tamamen donmuş olan tatlıyı kenar kısımlarından havalandırıp hindistan cevizi bir tabağa çıkartalım. Her tarafını hindistan cevizine buladığımız tatlıları tabaklara alıp istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder