24 Ekim 2016 Pazartesi

Fırında Kolay Palamut Tarifi

MALZEMELER:

kişi sayısına göre ;

2-3 adet dilimlenmiş palamut
2 adet soğan
2 adet limon
2 adet patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ


Kış mevsiminin en sevilen yemeklerinde biri de balıktır şüphesiz. Hele ki faydaları ve ekonomik oluşu ile soframızda sık sık yerini almalıdır diye düşünüyorum. Fırında olanlar bana hem daha sağlıklı hem de lezzetli geliyor açıkçası...


YAPILIŞI:

Sebzeleri dilimleyelim. Yıkanıp suyu süzülmüş balıkları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Sebzeleri de kalan boşluklara dizerek üzerlerine yağ sürelim. Sıcak 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder