4 Temmuz 2016 Pazartesi

Muhallebi Sarması (Padişah Lokumu)

MALZEMELER:

MUHALLEBİ İÇİN:

5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağ (tepeleme)


ARASI İÇİN:

3/4 su bardağı süt
1 paket krem şanti

ÜZERİ İÇİN:

hindistan cevizi


Hem hafif olması hem de sunumu ile çok sevilen bir lezzet...Saray sarması,padişah lokumu gibi isimleri olsa da gerçekten tavsiye ettiğim bir tatlı tarifidir...



YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak büyük boy fırın tepsisini (tepsinin büyük olması muhallebinin ince olması kolay sarılması için önemli) ıslatalım ve har tarafını hindistan cevizi serperek kaplayalım. Muhallebi için vanilya ve yağ harici diğer malzemeleri uygun bir tencereye alalım. Göz göz oluncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim. Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilya ve yağı ekleyerek mikser ile 4-5 dk çırpalım. Muhallebiyi bekletmeden tepsiye eşit olarak dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırarak 3-4 saat bekletelim. Krem şantiyi uygun şekilde çırparak tepsiye yayalım ve 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirerek istediğimiz şekilde keselim. Spatula yardımıyla ucundan kaldırdığımız muhallebiyi dikkatli şekilde sararak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder