MALZEMELER:
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
2 çay kaşığı keçiboynuzu özü
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
1 Türk kahve fincanı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 Türk kahve fincanı un
Yazarlarımızdan Sara Altınay tarifidir...
Kızım için hem rondodan geçirip buzdolabında saklayabileceğim hem de atıştırmalık olarak verebileceğim kendimce harmanladığım bir tarif...
YAPILIŞI:
Un hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru isterseniz kalıpla kesebilir isterseniz benim gibi yağlı kağıt serili tepsiye yayalım. Isıtılmış 175 derece fırında 20 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder