27 Haziran 2016 Pazartesi

Kokoş Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
2 su bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

şeker

ARASI İÇİN:

meyve veya çikolata sosu


Herkes tarafından en sevilen kurabiye tarifim bu sanırım, deneyip beğenmeyen kimse yok diyebileceğim sade olarak da tüketebileceğiniz ağızda dağılan bir kurabiye...



YAPILIŞI:

Un harici diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk kadar buzdolabında dinlendirerek minik bezeler yapalım. Her bezeyi elimizle yuvarlayarak serçe parmağımız ile çukur oluşturalım. Şekere buladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizerek mutlaka ısıtılmış 175 derece fırında 15-18 dk arası üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyunca arasına sosları dökerek veya sade olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder