22 Haziran 2016 Çarşamba

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (akı üzeri için)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için hindistan cevizi


Ani gelen misafire ya da çayın yanına çabucak yapılabilecek nefis ve kolay bir kurabiye tarifi...




YAPILIŞI:

Un harici diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak karıştıralım. Margarin eriyince azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan ceviz boyutların bezeler yaparak yuvarlak şekil verelim. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Yayılmaması için ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 180-20 dk pişirelim. İlk sıcağı gidince servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder