14 Mayıs 2016 Cumartesi

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon suyu ve kabuğu
üzeri için limon kabuğu rendesi
alabildiği kadar un (2,5-3 bardak)

Mis kokulu şahane klasik fakat çok lezzetli bir kek tarifi...




YAPILIŞI:

Şeker ve yumurtalar mikser ile çırpılır. Un ve kakao harici diğer malzeler eklenerek çırpılır. Hamura 2 bardak kadar un eklenerek karıştırılır ve hamurun yarısından biraz azı ayrılarak kakao eklenir (gerekirse biraz un eklenerek boza kıvamında bir hamur elde edilir). Yağlanmış kalıba (ben büyük boy borcam kullandım) beyaz hamur orta kısmına kakaolu hamur eklenerek tercihe göre kürdan ile desen verilir. Isıtılmış 175 derece fırında 35-40 dk kadar pişirilir. Kürdan ile kontrol ederek fırından aldığımız keki oda sıcaklığına gelince kimon kabuğu rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder