2 Mayıs 2016 Pazartesi

Anne Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu veya 1,5 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un


Ben kurabiyeyi kıyır hatta çok sert sevsem de eşim de yumuşak anne kurabiyelerini seviyor. Aslında çocukluğumuzdan kalan bir lezzet...İsterseniz yumurta akını içine katmayarak kurabiyelerinizi bulayıp şeker veya hindistan cevizine bulayabilirsiniz...




YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki margarin,yağ ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Un harici diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak şekil verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Isıtılmış 170 derece fırında alt üst pembeleşene kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince servis tabağına alabilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder