MALZEMELER:
1 su bardağı kısır
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy soğan
4-5 yaprak marul
2-3 sap taze soğan
1 tutam taze nane veya kuru nane
1 tutam maydanoz
1 tutam reyhan
1 adet limon
yarım çay bardağı zeytinyağ
İster ana yemeklerin yanına salata olarak isterseniz çay saatlerin de tercih edin şüphesiz kısır çok seviyoruz. Diğer kısır tarifinin aksine soğan kavurma derdi olmadan yapılabilecek pratik bir tarif...
YAPILIŞI:
Bulguru kapaklı bir kaba alalım ve bardak sıcak su ilave ederek yarım saat dinlendirelim. Suyunu tamamen çekip kabarmış bulgura salçaları ekleyerek yoğuralım. Çok küçük doğranmış kuru soğanları ekleyerek yoğuralım. En son ince doğranmış yeşillikleri ekleyerek hafif yoğuralım ve limon,tuz,zeytinyağını ekleyerek karıştıralm. Servis tabağına alarak istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder