MALZEMELER:
350-400 gr nohut
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağ
Nohut Türk mutfağının sevilen baklagillerinden, gerçi çoğu kez etli yapılsa da bizim gibi et sevmeyen aileler zeytinyağlı daha çok tercih ediyordur. Aslında biz daha çok böyle yemekler içinde parça et ile yapıldığında sevmiyoruz sanırım...Bu nedenle tercihimiz hep zeytinyağlı oluyor isterseniz bulyon da kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Nohut gece önceden sıcak su ile ıslatıp kapağı kapalı şekilde bekletelim. Sabah suyunu süzerek tekrar sıcak su içine alıp pişireceğimiz zamana kadar suyunu değiştirmiş olalım (bu şekilde gaz problemi olmuyor). Soğanları küp şeklinde doğrayarak zeytinyağ ile kavuralım. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım ve çorba kaşığı kadar su ekleyerek durulanmış nohutları ekleyelim ve karıştıralım. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip (ben düdüklü tencere kullanıyorum 30-35 dk pişiyor) pişmeye bırakalım. Nohutlarımız yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz) pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder