1 kilo girit kabağı
İÇ HARCI:
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı pilavlık bulgur
3/4 su bardağı pirinç
3/4 çay bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı salça veya domates
tuz-karabiber-kimyon
SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı salça
1,5-2 su bardağı su
Kabak sevmeyen çocuklar için denenmesi gereken bence kabakların en lezzetlisi Girit kabağıdır. Vitamin ve mineral deposu olan kabağı çok sık kullanıyorum. Üstelik sindirimi de kolaydır. Bebek beslenmesinde buharda pişirmeyi tercih etmek daha doğru olsa da biz klasik tariflerle daha çok tüketiyoruz.
YAPILIŞI:
Öncelikle harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağın da pembeleşinceye kadar kavuralım. Yıkanıp süzülmüş pirinç ve bulgurları ekleyerek 3-4 dk kadar kavurup yarım çay bardağı kadar su ekleyelim. Salça,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Kabakların üst kısımlarını keserek çay kaşığı yardımıyla oyalım (çıkan kabakları havuçlu kabak yoğurtlama yaparak değerlendirdim). İç harcımızdan çok bastırmadan kabaklara koyarak uygun bir tencereye yerleştirelim. Çıkan kapakları üzerine kapatalım. Diğer tarafta sos için salça,yağ ve suyu karıştırıp kabakların yarısına gelecek şekilde tencereye ilave edelim. Kaynayınca kısık ateşte 30-35 dk pişirip ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder