21 Mart 2016 Pazartesi

Şişlenmiş Kek Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (2-2,5 bardak kadar)

ÜZERİ İÇİN:

1 paket çikolata sosu
tarif miktarı süt
hindistan cevizi


Hem kek hem de pasta olarak tüketilen yumuşacık nefis bir kek tarifi. Aslında klasik bir kek tarifi olsa da açılan deliklerden içeri giren çikolata sosu ayrı bir tat ve hoş görünüm katıyor, üstelik oldukça pratik bir tarif...


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek çırpalım. Son olarak azar azar un ekleyerek yoğun bir hamur kıvamı elde edelim. Hamuru önceden yağlanmış orta boy yuvarlak veya dikdörtgen kaba boşaltalım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35 dk kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Bu arada çikolata sosunu tarifine göre hazırlayarak ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayalım. Kekimizi fırından çıkarıp ile sıcağı gidince mikser çubuğunun ucu ile delikler açalım. Çikolata sosunu yavaç yavaş kekin üzerine dökelim. Biraz çekince tekrar dökerek oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabında 2-3 saat dinlendirip üzerine hindisatan cevizi serpelim. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder