MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça (tercihe göre)
1 çorba kaşığı un
1 lt su
2 su bardağı tavuk suyu (tercihe göre tamamını normal su da kullanabilirsiniz)
tuz-kimyon-kırmızı biber
Mercimek çorbasını aslında 2 türlü yapıyorum. İlk olarak yağ ve un hariç diğer malzemeleri koyup haşlayarak pişirip blendardan geçirdikten sonra un ve yağ kavurup yapıyorum ya da onları önden kavuruyorum. Biz her türlü seviyoruz, bu sefer kavurup yaptığım için onun tarifini vereyim...
YAPILIŞI:
Soğanları ince şekilde doğrayalım. Diğer malzemeleri yıkayark hazırlayalım. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Diğer malzemeleri ve suyunu ekleyerek tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirelim. Blendardan geçirdiğimiz çorbamız servise hazır, afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder