MALZEMELER:
1 kilo yufka
İÇ HARCI:
250-300 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 adet çarliston
SOS İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
En lezzetli nefis bir börek tarifi , özellikle pişirmeden özellikle buzdolabında biraz dinlendirme vaktiniz olursa daha da lezzetli oluyor. Ben arkadaşlar arasında davet için yaptığım yufkaları dörte böldüm isterseniz rulo börek tarifinde olduğu gibi 8 parçaya bölerek de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Soğanı ince şekilde doğrayarak az sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım ve ince doğranmış biberleri ekleyip hafif kavurmaya devam edelim . Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım ve tuz,baharat ekleyerek ocaktan alalım. Yufkayı sıvı yağ ve su ile karıştırdığımız sos ile ıslatarak 4 parçaya bölerek geniş kısma harcımızdan koyalım. Kenar kısımlarını içe doğru katlayarak rulo şekilde sararak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Fırından alınca üzerine başka bir tepsi kapatarak 10 dk kadar dinlendirip verev şekilde kesip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder