6 Mart 2016 Pazar

Kenar Dolgulu Pizza Tarifi

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:


5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
ılık su 1,5 bardak kadar

SOS İÇİN:

1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı kadar ılık su
kekik-nane

ÜZERİ İÇİN: (TERCİHE GÖRE)

rendelenmiş kaşar peynir
mantar-sucuk-salam-mısır
közlenmiş biber
dilimlenmiş kaşar peyniri


Evde pizza sevenler çok olunca her türlüsü yapılıyor. Özellikle hafta sonu olunca nasıl pizza yapacaksın soruları başlıyor :) Tam ölçülü tam kıvamında bir pizza tarifi, resimde gördüğünüz büyük boy borcamdan 2 adet çıkıyor miktarı kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz...





YAPILIŞI:

Hamur için maya, 1 bardak ılık su ve şekeri bir kapta köpük oluncaya kadar bekletelim. Unu eleyerek karıştırma kabına alalım ve tuz ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek yarım saat dinlenmesi için bırakalım. Süre sonunda hamuru kullanacağımız tepsi boyutunda açalım. Kenar kısımlarına kaşar dilimlerini koyarak katlayalım ve çatal yardımıyla açılmaması için bastıralım. Yine çok kabarmaması için çatalla hamurun üzerini delelim. Bu şekilde 10-12 dk 180 derece fırında (diğer malzemeler çabuk piştiği için yanmaması açısından) pişirelim. Bu arada salçayı sıcak su ile ezip kekik ekleyerek sosu hazırlayalım. Diğer malzemeleri gerektiği şekilde doğrayarak pizzayı fırından alalım. Üzerine salçalı sosu gezdirip önce rendelenmiş kaşar ardından diğer malzemeleri ekleyerek pizzayı fırına verelim. Tüm malzemeler pişene kadar fırınlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder