28 Mart 2016 Pazartesi

Kekli Baklava Tarifi

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 silme çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un (4 bardak kullandım değişebilir)

KEK İÇİN:

1,5 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı şeker
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz

AÇMAK İÇİN:

nişasta

ÜZERİ İÇİN:

125 gr tereyağ

ŞERBET İÇİN:

3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu


Son günler de farklı lezzeti ve tarifi ile beğenilen nefis bir tatlı tarifi. Eşim tarafından özellikle çok beğenildi, siz de farklı bir tatlı istiyorsanız mutlaka denemelisiniz...


YAPILIŞI:

Soğuması için öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu uygun bir tencereye alarak karıştıralım,kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyerek 10-15 dk kaynatıp koyu kıvamlı bir şerbet elde edelim. Hamur için un hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 21 küçük bezeye ayırarak yarım saat dinlendirelim. Süre sonunda alt taban için 10 adet üst için 11 bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. Arasına nişasta serperek üst üste dizelim. Uygun fırın tepsisinin boyutuna göre 10 lu grubu nişasta yardımıyla açalım ve tepsiye yerleştirelim. Arası için keki yapmaya başlayalım, yumurta ve şekeri çırparak diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Hamurun üzerine keki yayalım ve diğer 11 li hamuru aynı şekilde açıp üstüne yerleştirelim. Tatlımızı tepsiye uygun şekilde  keselim. Tereyağını eritip (yakmamaya özen gösterin ki tatlınız siyah noktalar oluşmasın) dilimlerin üzerine gelecek şekilde eşit olarak dökelim. Isıtılmış 190 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirelim. Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı gidince soğumuş olan şerbeti dökerek 3-4 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder