20 Mart 2016 Pazar

Gelin Pastası Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

2 adet yumurta
yarım su bardağından biraz fazla un
yarım paket kabartma tozu
yarım bardak şeker


KREMA İÇİN:

2 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı krem şanti

ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

hindistan cevizi

Aslında normal tarifte ölçüler 2 katıdır fakat biz 3 kişilik bir aile olduğumuz için çabuk tüketilmesi amaçlı yarım ölçü kullanarak yaptım. Kalıp olarak 22 cm lik kelepçeli kalıp kullandım siz isterseniz borcam da yapabilirsiniz.


YAPILIŞI:

Ön hazırlık olarak fırını 170 derece de ısınmaya bırakalım ,kalıba yağlı kağıt serelim. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek kalıba dökelim ve sıcak fırına verelim. Çabuk pişen bir kek olduğu için 20 dk sonra kontrol ederek fırından alıp soğumaya bırakalım. Bu arada krema için krem şanti hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak orta ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alarak krem şantiyi ekleyerek mikser ile çırpalım. Soğumuş olan keke soğuk sütümüzü eşit olarak döküp çekene kadar bekleyelim. Son olarak muhallebiyi üzerine yayarak hindistan cevizi serperek buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Son olarak istediğimiz şekilde süslediğimiz pastayı (süsleme şekli için tıklayın) servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder